Christiane Kerckhof overleden: “Ze was gelukkig als ze dienstbaar kon zijn”

Christiane Kerckhof was de weduwe van de kleinzoon van Charles Gheysen, de eerste burgemeester van Heule. (GF)
Redactie KW

Op maandag 20 november is Christiane Kerckhof, weduwe van Michel Gheysen, overleden in Kortrijk. Christiane was 86.

Christiane werd op 9 juni 1931 in Hulste geboren. Ze groeide er op als vierde van zeven in het gezin van vlashandelaar Jozef Kerckhof en Suzanne Mestdagh. Christiane studeerde eerst aan La Maison Saint-Pierre in Gent en haalde daarna haar diploma van handelsregente aan het Technisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw dat eveneens in Gent gelegen is. Christiane vond de waarde van vrouwen heel belangrijk en stimuleerde elke vrouw om iets met haar talenten te doen.

Ze was de weduwe van Michel Gheysen die in 1997 overleed. Er zijn vijf kinderen, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Christiane woonde vroeger in de Steenstraat in Heule en verbleef de laatste twee jaar in woonzorgcentrum Heilig Hart in Kortrijk waar ze heel goed omringd was. Ze was heel dankbaar en genoot ervan om onder de mensen te zijn en bezoek te krijgen.

Doe-het-zelf

Rond Nieuwjaar 1956 trouwde Christiane met Michel Gheysen, die molenaar was. Het koppel begon een zaak die uitgroeide tot een van de eerste doe-het-zelfzaken in de streek. Uit de zaak groeiden twee doe-het-zelfzaken: Gheysen in Heule en Texas in Wevelgem, die allebei door twee zonen voortgezet werden. Christiane was heel trots om als zelfstandige iets uit de grond te kunnen stampen. Ze had ook oog voor detail, maakte mooie patchworks en schilderde.

Ze trok zich de wereld en de natuur aan, maar ook de mensen. Ze zag het als iemand een bemoedigend woord nodig had en kon mensen weer doen opleven. Ze was gelukkig als ze dienstbaar kon zijn en was sociaal geëngageerd. Niet enkel in de vele verenigingen waar ze nog actief was, zowel op lokaal als op politiek vlak, maar ook gewoon onder de mensen.

De familie Gheysen

De familie Gheysen is in Heule heel gekend. De man van Christiane, Michel Gheysen, was de kleinzoon van Charles Gheysen, de eerste burgemeester van Heule. Haar schoonbroer Octaaf Gheysen was jarenlang gemeentesecretaris in Heule.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 25 november om 11 uur in de Sint-Eutropiuskerk op Heuleplaats in Heule.

(EDB-Begrafenissen Debonné, Heule)