Camiel en Laura vieren platina huwelijksjubileum

Het was burgemeester Renaat Landuyt die het koppel namens het Brugse stadsbestuur ging feliciteren met hun platina jubileum. © Davy Coghe
Redactie KW

Camiel Vanslembrouck (geboren in Eernegem op 10 januari 1924) en Laura Mommerency (geboren in Moere op 16 februari 1926) uit de Leopold III-laan (Woonzorgcentrum Regina Coeli) vierden zondag hun platina huwelijksjubileum bij hen thuis. Ze kwamen er in augustus vorig jaar wonen nadat ze verhuisd zijn uit hun woning aan de Diksmuidse Heerweg, waar ze net geen 60 jaar hebben gewoond.

Op 13 mei 1948 werd hun huwelijk voltrokken in Koekelare. Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen Annie en Monique, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Er is één viergeslacht in vrouwelijke lijn met Laura, Monique, Bieke en Charlotte. Camiel zal de oorlog niet snel vergeten want hij werd destijds gedeporteerd en doorstond de hel van de bombardementen van het Duitse Dresden. Hij werd snel ziek, maar door zijn ijzeren wil om te blijven leven kwam hij er weer bovenop. Hij heeft nog twee werkgevers gehad voor zijn pensioen, namelijk Garage Martens en Clark in Sint-Michiels. Camiel reed regelmatig met zijn wagen naar de luchthavens van Zaventem, Schiphol en Orly, maar heeft zelf nooit gevlogen. Voor haar huwelijk werkte Laura als au pair in de Kabouter in de Smedenstraat en later als kokkin bij de familie Van Outryve d’Ydewalle. Haar rode koolbereiding was uniek. Verder was Laura lid van het kerkkoor en betrokken bij de KVLV. Het koppel trok regelmatig op vakantie naar het Duitse Dresden, naar de Kemmelberg en naar de chalet in Bomal. Ze trokken er regelmatig samen op uit met de kinderen en kleinkinderen. Het koppel was heel behulpzaam, maar omwille van hun dochters, die in Antwerpen en Stekene wonen, konden ze minder vaak helpen. Toch reed Camiel destijds nog met zijn karretje aan zijn wagen om het gras te gaan maaien bij één van zijn dochters. Het was burgemeester Renaat Landuyt die het koppel namens het Brugse stadsbestuur ging feliciteren met hun platina jubileum. (SR)