Bruno is de bekendste hond van Wielsbeke

Hond Bruno sprokkelde al bijna 500 volgers op Facebook.
Redactie KW

Bruno is al zes jaar het hondje van Maddy Verniers uit de Kastanjestraat. Sinds enkele jaren heeft de cavalier King Charles een eigen Facebook-pagina. Meer dan 450 fans volgen het leven van Bruno op Facebook. “Het begon eigenlijk allemaal door een kleine weddenschap”, zegt Maddy.

Zes jaar geleden kozen Maddy en haar zonen Niels en Ralph ervoor een hondje te nemen. Daar heeft ze lang over nagedacht. “Mensen moeten een hond kiezen die bij het baasje past. Uiteindelijk kozen wij voor de cavalier en we noemden hem Bruno. Ik postte regelmatig foto’s van Bruno op mijn eigen profiel. Even later spoorden mensen me aan een eigen Facebook-pagina voor hem te maken. Tegen het einde van de dag moest ik honderd likes halen en dat lukte”, legt ze uit.

“Vreemden komen bij ons thuis om onze hond te zien”

Dierenmishandeling

Sindsdien post Maddy bijna dagelijks foto’s over zijn leven. “Hij ging overal mee naartoe, dus maakte ik foto’s over Bruno in Delhaize, bij de zee of als hij ergens logeert. Het commentaar dat ik erbij plaats is altijd vanuit het standpunt van Bruno”, vertelt ze. Toch post Maddy vaak ook nuttige informatie op de Facebook-pagina van Bruno. Het kan gaan over alles wat huisdieren aangaat. “Ik schuw een post over dierenmishandeling bijvoorbeeld niet. Als het echt warm is, plaats ik een foto van een hondje dat van de kraan drinkt, zodat men de huisdieren extra drinken zou geven. De pagina is een mix van entertainment en informatie.”

Frituur

Bruno heeft ondertussen al bijna 500 volgers. Daar zijn ook mensen bij die Maddy helemaal niet kent. “Het gaat ver. Onbekenden spreken mij aan in de frituur of zelfs in Waregem. Is dat Bruno van Wielsbeke?’ klinkt het dan. Ze willen dan met Bruno op de foto. Er kwamen zelfs al vreemden bij ons thuis om hem in het echt gezien. Hij is precies een BV geworden. In de straat krijg ik geen goeiedag meer, maar onze cavalier wel”, lacht ze. “Het is tof dat de mensen kunnen meegenieten van zijn avonturen op Facebook.”

Bruno, een rasechte cavalier, is een zachte, maar heel gevoelige hond. Hij heeft ook niet zo’n sterke gezondheid en dat mocht de viervoeter zelf ondervinden. “Ruim een jaar geleden was hij zwaar ziek door suikerziekte. We hebben geen moment getwijfeld om de ziekte strikt op te volgen met de dierenarts. Uiteraard heb ik zijn fans ook op de hoogte gehouden over zijn gezondheid.”

Familie

“Bruno is een deel van onze familie. We zouden hem niet meer kunnen missen. Voor je een hond neemt, besef je niet hoe graag je dat beestje zal zien. Je moet er goed over nadenken. Een hond is geen speelgoed en heeft ook gevoelens”, besluit Maddy. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier