Briljant voor Michel Debaes en Maria Vandamme uit Roeselare

Michel Debaes en Maria Vandamme stapten 65 jaar geleden in het huwelijk. (Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Michel Debaes en Maria Vandamme kijken na 65 jaar huwelijk tevreden terug: naar elkaar en naar de voorbije huwelijksjaren. Naar aanleiding van dit briljanten jubileum werden ze door de stad gehuldigd.

Michel Debae werd geboren op 7 maart 1927 s in Westrozebeke en zijn echtgenote Maria Vandamme is afkomstig uit Poelkapelle. Ze werd er geboren op 13 februari 1931. Maria was de dochter uit café ‘De Gouden Bloem’ in Poelkapelle en de vonk is daar ook overgeslagen. Ze beloofden elkaar eeuwige trouw op 10 juni 1953, een belofte die ze tot op heden altijd trouw gebleven zijn.

Kroostrijk gezin

Een jaar na het huwelijk kwam het jonge koppel naar Roeselare, waar ze in de Zijstraat gingen wonen. In 1958 verhuisden ze naar hun woning in de Lindenkouter waar ze nog altijd te vinden zijn. Michel was 38 jaar de vaste postbode. “Ik werkte meestal in de Vijfwegenstraat, de Rumbeeksesteenweg en de Villawijk”, vertelt Michel. Maria had haar handen vol met haar kroostrijke gezin dat ondertussen uitgebreid was met de komst van acht kinderen. Marc, Andrea, Johan, Christine, Paul (+), Bart, Peter en Anneke. De jubilarissen zijn de grootouders van 15 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. “Het is hier altijd een gezellige bende wanneer ze allen aanwezig zijn op hoogdagen en feestdagen”, vertelt het koppel tevreden.

Schiervelde

“Voor ons doet dat enorm deugd dat ze allen goed overeenkomen.” Michel en Maria werkten tot voor een paar jaar mee om Schiervelde een gezellige wijk te houden. In zaal Ter Walle zorgt Maria al 30 jaar voor de koffie bij activiteiten. Zelf zijn ze beiden nog actief, spelen petanque, bowlen, zijn aanwezig op kaartnamiddagen, … Kortom elke namiddag zijn ze weg. Het is niet voor niets dat er boven hun deur de mooie spreuk ‘Soms thuis’ hangt. (EM)