Briljant voor Mariette Desmet en Roger Colpaert uit Zulte

Roger Colpaert en Mariette Desmet werden onlangs met de familie ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft op het gemeentehuis ontvangen. (Foto MVW)
Redactie KW

Voor Mariette Desmet en Roger Colpaert uit de Statiestraat in Zulte, heeft een huwelijksjubileum geen geheimen meer. Ze werden immers al voor de derde keer door het schepencollege gehuldigd. Eerst was er het gouden jubileum, daarna het diamanten en nu ondertussen al het briljanten jubileum.

Mariette en Roger genoten zichtbaar van de gelukwensen van burgemeester Simon Lagrange en de schepenen.

Ze kunnen een boek schrijven over hun leven. Uit het huwelijk werden er twee kinderen (Christiaan en Josianne) gebeuren. Er is één kleinkind.

De briljanten jubilarissen tellen de jaren af naar de 90ste verjaardag. Maar eerst willen zij nog volop genieten van wat het leven heeft te bieden.

Hij werkte op de boerderij, werd daarna metaalarbeider, wever en houtbewerker. In de bottelarij van de brouwerij Anglo Belge in Zulte was hij liefst 33 jaar werkzaam. Zij werkte 37 jaar in de wolspinnerij Lannac in Zulte.

Kermis in Waregem

De eerste kennismaking gebeurde op een kermis in Waregem. Hij was van Kruishoutem, zij van Zulte maar ze vonden elkaar over de provinciegrens.

Het huwelijksfeest had meer dan 65 jaar geleden plaats in café Lannac in Zulte. De tientallen jaren als ‘senior’ werden en worden goed gevuld.

Boeken en tijdschriften lezen en ook graag koken, is voor Roger een heel goede bezigheid. Samen gaan ze graag ook buitenshuis eten.

“We kijken ook naar de televisie en vooral de Ronde van Frankrijk weet me te boeien”, zegt Roger. “Naar de Tour kijken wij om de landschappen en de kastelen te zien, de renners zijn daaraan ondergeschikt.”

“Ook kijken wij op tv naar de Vuelta en de Giro om landschappen en mooie streken te zien”.

“En wij zijn ook heel tevreden dat onze kleindochter Annelies Colpaert enkele jaren geleden, samen met de burgemeester, deelnam aan de quiz ‘De slimste gemeente’ op Vier”, besluit Mariette. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier