Bissegemnaar Walter Leenaert op 88-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

Walter Leenaert is dinsdag op 88-jarige leeftijd zacht ingeslapen in het wzc Biezenheem, waar hij sinds een jaar verbleef. Hij was de echtgenoot van wijlen Jacqueline Simoens, die in 2014 overleden is. Ze zijn 65 jaar getrouwd geweest.

Walter studeerde mechanica maar begon in 1948 met een vishandel in zijn ouderlijk huis in de Vredelaan (later Stadelaan) in Heule. Na korte tijd werd de zaak overgebracht naar de Gullegemsesteenweg in Bissegem, waar ze in twee panden in dezelfde straat gevestigd bleef tot 1987. In dat jaar werd Walter ernstig aangereden. Hij revalideerde maar moest de zaak stopzetten. Hij legde zich dan onder meer toe op schilderen en heeft ook nog geëxposeerd. Hij hield ook van vissen en heeft in zijn jonge jaren nog gekoerst in de jeugdcategorieën. Hij speelde ook orgel en accordeon.

Walter was vader van twee kinderen: Myriam (met wijlen Marc Deceuninck, Bissegem) en Ronny (met Carine Verhulst, De Haan). Hij had ook zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Zoon Ronny Leenaert was destijds uitbater-kok van ‘t Hoveke in Lauwe en was ook bekend als de kok van koning Leopold III en prinses Lilian, bij wie hij in de jaren zeventig in vast dienstverband heeft gewerkt.

De uitvaartdienst heeft plaats in de Sint-Omaarskerk in Bissegem op maandag 4 september om 10 uur. (NOM-Begr. D’haene)