Bertrand Van Daele uit Tielt is overleden

Redactie KW

In het Sint-Andriesziekenhuis is op zaterdag 10 maart na een korte opname Bertrand Van Daele overleden. Bertrand werd in Beernem geboren op 26 januari 1939 en was de echtgenoot van Jacqueline Poppe.

Het koppel woonde jarenlang in Ruiselede in de Grietjensgalgestraat. Sinds vijf jaar woonde hij in de Diksmuidse Boterweg in Tielt.

Vroeger was Bertrand computerspecialist bij de firma Case New Holland in Zedelgem. Hij was een geliefd persoon, sportief en heel sociaal ingesteld. Hij was graag onder de mensen en was lid van tal van verenigingen. Hij was lid van de wandelclub De Molenstappers, van Okra Ruiselede en Tielt, van de Oudstrijdersbond en van Samana. Daarnaast was hij gewezen lid van de Vlaamse Atletiekliga, gewezen bestuurslid van AV Molenland, gewezen ondervoorzitter van de sportraad Ruiselede en gewezen lid van de Molenlandvissers.

Bertrand had een broer Eric Van Daele. Hij was de vader van twee kinderen Gino (Nadine Warnez) en Jo (Ria Vrient) en de grootvader van vier kleinkinderen.

De plechtige uitvaarliturgie zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart om 10.30 uur in de decanale Sint-Pieterskerk, gevolgd door de crematie en de plaatsing in de urnenkelder op het stedelijk kerkhof.

(NS/uitvrt. Dhondt&Bockelandt)