Bekende slagersvrouw ‘Reintje’ Lefevre van Heule-Watermolen overleden

Redactie KW

Woensdag laatst is Irène ‘Reintje’ Meulebrouck op 87-jarige leeftijd overleden in AZ Groeninge in Kortrijk. Begin oktober, nog maar 4,5 maanden geleden, was haar echtgenoot Aurel Lefevre overleden. Jarenlang hebben zij in Heule-Watermolen de slagerij uitgebaat in de Watermolenwal aan de overkant van de Sint-Godelievekerk.

Irène was de dochter van café De Abdij in de Izegemsestraat in Heule-Watermolen en het was uiteraard daar dat de jonge slager Aurel Lefevre uit Bellegem haar leerde kennen. Ze trouwden in 1955, maar tijd voor wittebroodsweken was er niet: ze namen onmiddellijk de vroegere slagerij Blanckaert over. In 1987 gingen ze met pensioen en nam zoon Frank met zijn echtgenote de zaak over. Aurèle en Irène gingen toen in de Tinnegietersstraat wonen, maar ze bleven nog lange tijd een handje toesteken bij hun zoon.

Tweeënhalf jaar geleden verhuisde Irène naar rusthuis Ter Melle, eerst alleen, waarna haar man enkele maanden voor zijn overlijden haar volgde. Al een tijd was ook Irènes gezondheid verzwakt en woensdag bleek een ziekenhuisopname noodzakelijk. Tijdens het onderzoek echter heeft haar hart het begeven. Irène haar grootste hobby was onder de mensen zijn en… vertellen. In het rusthuis was ze geen dag zonder bezoek. De Lefevres vormen ook een hechte familieclan die elke vrijdagavond samenkomt en dat ook zal blijven doen.

Irène was vader van drie kinderen: Geert (met Caroline Vandenheede, Heule), wijlen Rik (+2013, met Dorine Libeer, Heule) en Frank (met Linda Dewitte, Heule). Zij had vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen, van wie Géraud helaas overleden is, terwijl broertje Médard pas in december geboren is.

De afscheidsdienst rond de asurne heeft plaats op dinsdag 27 februari om 11.30 uur in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk. (NOM-Begr. Debonné)