Bekende Heulse winkelier Rik Deceuninck (63) overleden

Redactie KW

De bekende voormalige Heulse winkelier Rik Deceuninck is maandagavond onverwacht overleden. De vroegere uitbater van De Fruithoek, beter bekend als ‘Bij Rik & Mia’, werd op 29 januari getroffen door een hartinfarct. Hij werd eerst naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht en daarna naar het UZ Gent waar hij overleden is. Hij was pas 63 geworden.

Rik was in Roeselare geboren en woonde eerst met zijn ouders in Rumbeke. In 1961 verhuisden vader Albert en moeder Maria Dejonghe naar Heule waar ze op de hoek van Heuleplaats en de Stijn Streuvelslaan een kruidenierszaak begonnen. In zijn jeugdjaren was Rik in Heule actief bij de KAJ en speelde hij voetbal bij Noordstar. Na zijn middelbaar onderwijs in het Sint-Jozefsinstituut in Kortrijk behaalde Rik een diploma van gegradueerde elektronica aan het VHTI in Kortrijk. Toen hij in februari 1977 trouwde met Mia Himpe uit Moorsele, besloot het koppel de ouderlijke winkel over te nemen. Van een kruidenierszaak die groenten en fruit verkocht, evolueerde men naar een groente- en fruitwinkel waar ook andere voeding verkocht werd. Eerst woonden ze ook bij de winkel maar hebben dan gebouwd in Ter Kassei in Moorsele. Daar was Rik lid van de KWB en de Gezinsbond.

Rik en Mia hebben twee kinderen: Lincy (getrouwd met Grégory Schelfhout, Heule) en Kevin (met Liesbeth Chambaere, Heule). Ze hebben drie kleinkinderen: Neel, Iris en Jasper.

Toen Rik en Mia begin april 2012 na 35 jaar stopten, nam eerst een ander koppel de zaak over, maar in 2015 besloot uiteindelijk zoon Kevin met zijn echtgenote Liesbeth de winkel voort te zetten. Rik genoot van de vrijgekomen tijd om te fietsen en in de tuin te werken, terwijl ook de kleinkinderen graag bij opa en oma vertoefden. Ook gingen ze graag op reis naar zonnige landen in Zuid-Europa.

De afscheidsdienst heeft plaats op dinsdag 20 februari om 10.30 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule, gevolgd door de teraardebestelling op het kerkhof van Moorsele.

(NOM-Begr. Debonné)