Bekende Aarselenaar Roger Steyaert overleden

Redactie KW

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is na een opname van enkele dagen op donderdag 25 januari de bekende Aarselenaar Roger Steyaert overleden. Hij verbleef daarvoor sinds enige tijd in het woonzorgcentrum Mariaburcht in Dentergem.

Roger werd in Deinze geboren op 25 februari 1926 en was de weduwnaar van Mariette De Craene. Hij was oorlogsvrijwilliger 1940-1945, lid van de Oudstrijdersbond en lid van Samana Aarsele. Vroeger behoorde hij onder meer bij de Witte Brigade. Hij verbleef ook in de buurt van Hamburg.

Tijdens de oorlog maakte hij heel veel mee. Roger was de langst levende oud-strijder van Aarsele. Op 11 november vorig jaar werd hij in Aarsele nog uitgebreid gehuldigd. Hij was en bleef vooral geïnteresseerd in alles van en rond de oorlog. Hij las veel boeken en vertelde er altijd met veel passie over.

Hij was de vader van een dochter Marleen, die getrouwd is met Georges Dewulf. Roger was de grootvader van twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Hij groeide op in Vinkt en woonde later aan de Vinktstraat in Aarsele. Hij werkte als timmerman-bekister. Hij vond ook een fijne dagbesteding in Huyse Kenhoft in Tielt.

De uitvaartdienst vond plaats op donderdag 1 februari om 10.30 uur, gevolgd door de bijzetting in de grafkelder op de begraafplaats van Aarsele.

(Uitvrt. Viaene-Vinckier)