Afscheid van bekende oud-Heulenaar Remi Vantorre

Net zoals zijn grootvader en zijn vader was Remi een groot en sterk duivenliefhebber. © Repro NOM
Redactie KW

De bekende oud-Heulenaar Remi Vantorre is op 2 augustus onverwacht overleden in het ziekenhuis van Chimay, nadat hij kort voordien getroffen werd door een agressieve bacteriële infectie.

Remi Vantorre woonde in Virelles in de buurt van Chimay (Henegouwen) met zijn echtgenote Rosa Saelens, ook afkomstig uit Heule (Sint-Katrien).

Remi groeide op in de Vlasmolenstraat. In de voetsporen van zijn grootvader Remi en zijn vader Gaston had hij een bedrijf in pompen en compressoren. Toen hij in 2002 met pensioen ging, verhuisde hij naar Wallonië, waar hij in een bosrijke streek de natuur en de rust opzocht. Ook net zoals zijn grootvader en zijn vader was Remi een groot en sterk duivenliefhebber. Toen hij Heule verliet, verhuisde zijn hobby mee.

In Virelles bouwde hij eerst zijn duivenhokken, daarna zijn villa. In 2011 en 2015 werd hij nationaal winnaar. Ook in Heule behaalde hij talloze mooie prijzen, zoals de Beker van de Koning in 1999. Hij bleef gehecht aan Heule, hij was er erelid van de heemkundige kring Langs d’Heuleboorden en had ook de wens uitgedrukt om in Heule begraven te worden.

Dominique Vantorre (met Koen Bogaerts, Heule) is zijn dochter uit zijn eerste huwelijk. Björn Derdeyn (met Delphine Vantomme, Kortrijk) is de zoon van Rosa. Er zijn ook drie kleinkinderen en één achterkleindochtertje. De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 11 augustus om 10.30 uur in de Sint-Eutropiuskerk.

(NOM-Begr. Debonné)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier