Familie van Anzegems verkeersslachtoffer reageert verbitterd op veroordeling doodrijder

Redactie KW

“De zwaardere straf is een troost, maar dat neemt de bitterheid niet weg.” Zo reageert de familie van Ramses Van Hulle (20) uit Avelgem op de uitspraak van de Kortrijkse politierechter, die een 22-jarige dokterszoon uit dezelfde gemeente tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een effectief rijverbod van drie jaar veroordeelde. De familie van het slachtoffer stapt nog naar het gerecht met een klacht tegen de politie.

In de nacht van 20 op 21 november 2010 reed een 20-jarige dokterszoon uit Avelgem op de weg naar Kaster de 20-jarige fietser Ramses Van Hulle uit dezelfde gemeente dood. De debatten en de uitspraak van het vonnis in de Kortrijkse politierechtbank werden druk bijgewoond door de familie en vele vrienden van het slachtoffer. De doodrijder werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een rijverbod van drie jaar.

‘Beter levenslang rijverbod’

Hoewel de Kortrijkse politierechter deze morgen een vonnis velde, blijven de familie en de vele vrienden van slachtoffer Ramses Van Hulle met nog een hoop vragen zitten. “Zolang niet alle stukjes van de puzzel op de juiste plaats liggen en we grondig van alle details op de hoogte zijn, kunnen we geen rust vinden of verder werk maken van ons rouwproces”, verwoordt broer Leendert Van Hulle (25) het blijvend ongenoegen.

Vooraleer de veroordeelde weer met een wagen mag rijden, moet hij theoretische, praktische en psychische testen afleggen. “De uitgesproken straf is zwaarder dan gevorderd”, reageert de naaste familie. “Het is heel belangrijk dat hij begeleiding krijgt. Maar hij had volgens ons beter een levenslang rijverbod gekregen.”

Ook het openbaar ministerie krijgt van de familie een sneer. “Het onderzoek werd heel onzorgvuldig gevoerd. Net zoals Ramses had onze advocaat, meester Walter Van Steenbrugge, een hekel aan onrechtvaardigheid.” De familie stapt nu nog naar het gerecht met een klacht tegen de politie. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier