Familie uit Zwevegem staat oog in oog met brutale homejackers

Redactie KW

Eén van de slachtoffers van de jongste golf aan homejackings is een gezin uit Zwevegem. In de nacht van woensdag op donderdag braken 4 mannen met veel geweld hun woning binnen en dwongen ze de bewoners om de autosleutels, geld en juwelen af te geven.

Vier gemaskerde mannen probeerden eergisterennacht in deze woning in Zwevegem binnen te breken. Het lukte eerst niet langs de garage, dus probeerden ze langs de voordeur. Toen ook dat mislukte, begonnen ze woest tegen de deur te stampen. Bewoonster Joly Blomme getuigt. “Wij zijn beginnen schreeuwen en hebben de lichten aangestoken in de hoop dat zij zouden vertrekken. Dat heeft hen niet afgeschrikt. Dan hebben zij het raam verbrijzeld met bloempotten en kassseistenen.

Slagen op het hoofd

De homejackers dwongen Joly Blommes man om de sleutels van zijn Audi 5 Quattro af te geven. Ze wilden ook zoveel mogelijk geld. “Zij bleven op zijn hoofd slaan met hun hand omdat het niet snel genoeg ging. Ik was naar de slaapkamer van mijn dochtertje geglipt om te kunnen bellen naar de politie, maar één man achtervolgde mij en dwong mij de GSM af te geven. In onze kamer hebben zij dan ook juwelen meegenomen.”, zegt Joly. De daders namen zelfs het nintendospel van het negenjarig dochtertje mee. Voor dit gezin, dat hier nog maar 5 weken woont, een zwaar traumatische ervaring.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Familie uit Zwevegem staat oog in oog met brutale homejackers

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier