Familie Jaspers ontkent betrokkenheid De Gucht bij verkoop gerechtsgebouw

Redactie KW

De familie Jaspers, die eigenaar is van Redeba Invest, de vennootschap die het gerechtsgebouw van Veurne kocht van de Belgische staat, ontkent dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht betrokken is geweest bij die aankoop. De familie Jaspers zal ook “gepaste stappen” ondernemen tegen Jean-Marie Dedecker, die beweert dat De Gucht daar wel degelijk bij betrokken was en de familie zo mee in diskrediet bracht. Dat schrijft de krant De Tijd maandag op zijn website.

Jean-Marie Dedecker beweert dat Redeba de gebouwen “via allerlei constructies heeft doorgeschoven naar een belastingparadijs (Ierland), waar het spoor doodloopt”. Michel Jaspers reageert dat er “helemaal geen sprake (is) van offshoreconstructies”. “De transacties met de gebouwen zijn al gecontroleerd door de fiscus. Ook de verkoop gebeurde transparant. De toekomstige huurprijs werd op voorhand vastgelegd. Wij hebben net hetzelfde gedaan als de grote vastgoedmaatschappijen die ook intekenden op de sale-and-lease-backcontracten.”

“Ik ken De Gucht goed, maar die heeft hier helemaal niets mee te maken”, benadrukt Jaspers nog. Waarom Dedecker dan toch een link legt, daar heeft hij het raden naar. “Misschien omdat ik architect ben van de gebouwen van Buitenlandse Zaken. Maar dat contract heb ik al sinds 1980, dus lang voor De Gucht de bevoegde minister werd.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier