Familie is opgelucht met doorbraak dossier vermiste Jean Hyde in Merkem

Redactie KW

Zeven jaar heeft het dus geduurd tot het lichaam van Jean Hyde nu zo goed als zeker in Merkem is teruggevonden. Jean Hyde is een Gentenaar die bij Christian Fobe in Merkem op bezoek kwam, vermoedelijk om z’n computer te laten herstellen. De familie is opgelucht na zeven jaar onderzoek, zegt raadsman Jean-Jacques Gernay.

“Ik denk dat de familie opgelucht is na 7 jaar onderzoek waarbij nog enkel het lijk ontbrak. Ze kunnen hem nu een waardige begrafenis geven. Anderzijds is er ook het beheer dat ze kunnen afsluiten voor een vermist man. Ze zijn blij dat er nu uitsluitsel is”, vervolgt hij.

Speculaties

Er waren bij de verdwijning van Jean Hyde nogal wat speculaties omdat hij nogal een eigen levensstijl had.

Jean-Jacques Gernay :” Jean was een vrij bijzonder man. Hij was een eenzaat en leefde op een teruggetrokken manier. Hij leefde in een groot herenhuis in het Gentse. Veel mensen stelden zich wel vragen bij wat hij deed. Hij was nochtans normaal met veel contacten met z’n familie maar toch een eenzaat”

Christian Fobe

Alle vermoedens gaan nu uit naar Christian Fobe die in 2007 al tot levenslang is veroordeeld na de moord op André Den Baes, een Brugse loodgieter. Hij maakte toen voor hem al een put in de tuin maar sloeg daarna op de vlucht. Frederiek Wauters, advocaat van Christian Fobe in de zaak Den Baes : “De heer Fobe zal uiteraard geconfronteerd worden met de onderzoeksresultaten. Hij zal dan kleur moeten bekennen of hij er al dan niet iets mee te maken heeft. Het is dan aan de onderzoeksrechter om verder stappen te ondernemen en hem mogelijk door te verwijzen naar het openbaar ministerie om hem weer voor assisen te laten verschijnen”.

Christian Fobe blijft uiteraard in de cel. Als hij schuldig blijkt voor de moord heeft dat uiteraard zware gevolgen voor z’n voorwaardelijke in vrijheidsstelling. Hiervoor had hij rond 2020 voor in aanmerking kunnen komen.

(K.V./A.D.)

Familie is opgelucht met doorbraak dossier vermiste Jean Hyde in Merkem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier