Familie Foubert voert actie voor de invoering van het treinticket Zone Kust

Redactie KW

Jef Foubert en zijn familie hebben in het station van Blankenberge actie gevoerd voor de invoering van een treinticket Zone Kust. Het ticket zou volgens de familie het verbruikersgemak sterk verhogen.

Jef Foubert en zijn familie lanceerden enkele maanden geleden het idee om het treinticket Zone Kust in te voeren bij de NMBS. Van de invoering is op dit moment geen sprake omdat minister van overheidsbedrijven Inge Vervotte de zaak eerst grondig wil laten analyseren in het kader van een financiële impactberekening.

Volgens Margo Foubert zouden de treinstations van Knokke-Heist tot Oostende kunnen gegroepeerd worden onder één ticket met de benaming Zone Kust. Binnen die zone zou de reiziger zelf het station kunnen kiezen waar hij zijn heenreis beëindigt en waar hij zijn terugreis aanvat. Dergelijk ticket bestaat al voor de zone Antwerpen, Brussel en Gent.

Haar actie kreeg onder andere steun van Vlaams parlementslid Patrick De Klerck. „Dergelijk ticket kan de mensen stimuleren om de trein naar de kust te nemen. Het zou een goed alternatief zijn voor de files”, zegt Patrick De Klerck.

Voorlopig is het nog niet zover. Zowel directeur-generaal Sabin S’Heeren van de NMBS als minister Inge Vervotte lieten de familie Foubert weten dat de oefening zal worden meegenomen in de analyse van de volgende tariefverhoging begin februari. (NM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier