Familie en vrienden herdenken Hannelore Vanelverdinghe die op haar vijftiende plots overleed

Redactie KW

Op 31 maart zou Hannelore Vanelverdinghe uit Rollegem, die plots stierf op haar vijftiende, 18 jaar geworden zijn. Haar familie en vrienden organiseerden op die dag een herdenking.

“Hannelore is voor veel mensen een ster geweest”, vertelt mama Nathalie Vantroys. “Ze viel vooral op door haar lach. Die lach hebben we verwerkt in een smiley en daar hebben we stickers van gemaakt. Iedereen die op reis gaat, neemt de stickers mee en laat Lore een ‘reizende ster’ zijn. Wie ergens een Lore-smiley kleeft, neemt daar een foto van en post die op Lores Facebookprofiel. Zo leeft ze ook virtueel verder.”

Het is niet de eerste keer dat er een herdenking georganiseerd werd voor Hannelore. Dat gebeurde al met de twee vorige verjaardagen en een keer op Lores sterfdatum in december”, vertelt Angelique Vantroys, de tante van Hannelore. “Alle vrienden, kennissen en familie kregen de kans om een liedje, een fotocompilatie, een gedicht of een tekst naar voor te brengen. Ness, een vriendin van Lores mama, praatte de herdenking op een waardige manier aan elkaar.”

Op de foto zien we Emma Vandamme, nicht van Hannelore en Angelique Vantroys, de tante van Hannelore.

(EDB-foto BWB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier