Familie De Clerck wil fraudehoofdstuk Beaulieu afsluiten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Meer dan 21 jaar na het begin van het fraudedossier willen de textielgroep Beaulieu en de familie De Clerck een deal sluiten met de fiscus. Fiscaal topadvocaat Luc Vanheeswijck heeft van de West-Vlaamse textielfamilie een mandaat gekregen om de fraudezaak af te ronden. Francis Adyns, de woordvoerder van de fiscus, bevestigt dat de historische onderhandeling loopt, meldt De Tijd.

Vorige donderdag zijn er afspraken gemaakt tussen Vanheeswijck en Frank Philipsen, de topman van de Bijzondere Belastinginspectie. Vanheeswijck weigert elke commentaar. Maar er zou een schikking van zo’n 50 miljoen euro op tafel liggen, waarover al volgende maand een akkoord gesloten kan worden. De demarche komt zowel van de leden van de familie De Clerck die nog geen deal sloten met de fiscus als van Beaulieu International Group, dat meer dan 3.200 mensen tewerkstelt en een omzet van 1,3 miljard euro draait.

Fiscale deal

Het Brussels parket-generaal steunt de onderhandeling. “We staan positief tegenover deze fiscale deal en om ook een minnelijke schikking te laten volgen over de strafzaak”, bevestigt Liliane Briers, de woordvoerster van het parket-generaal. “We zijn realistisch. De procedure in de zaak-Beaulieu sleept al zo lang aan. Wat de Belgische staat in dit dossier nog kan recupereren, moet ze maar recupereren.”

Enige zekere uitkomst

Zowel voor de familie De Clerck, de Beaulieu-groep, de fiscus en het gerecht is een minnelijke schikking de enige zekere uitkomst. Na de veroordeling van de Belgische staat voor het te lang laten aanslepen van de procedure is een strafzaak immers gedoemd te mislukken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier