Fakkeltocht voor de vrede

Redactie KW

Onder een warm applaus van de honderden aanwezigen op de vredeswake naar aanleiding van Wapenstilstand heeft langeafstandsloper Pierre Vande Langerijt op dinsdag 11 november om 11.11 uur de eeuwige vlam op het Heldenplein in Heist aangestoken. Pierre had er toen een tocht van 111 kilometer opzitten van de Congreskolom in Brussel naar Heist.

Onderweg kreeg hij steun van fietsers, skeelers en lopers. Tijdens de vredewake riep burgemeester Leopold Lippens op om in het onderwijs meer aandacht te besteden aan de oorlogen.

“In tegenstelling tot Groot-Brittannië besteedt het onderwijs in België veel te weinig aandacht aan de thema’s oorlog en vrede”, sprak burgemeester Lippens. “Dit thema moet expliciet in de eindtermen worden opgenomen. Door onze jongeren een pacifistisch bewustzijn aan te kweken, leren we hen dat agressief gedrag nooit een conflict kan oplossen. In tijden waarin zinloos geweld steeds vaker de kop opsteekt, lijken mij lessen over vrede en verdraagzaamheid een absolute must.” (GW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Brugsch Handelsblad) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier