Faillissement Dell’Anno voor de rechter in Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

Woensdag komt in Kortrijk het faillissement van restaurant Dell’Anno voor de rechtbank. Claudio Dell’Anno zelf, die met de zaak in 2009 Mijn Restaurant! won, staat er samen met zijn toenmalige zakenpartner Xavier Pauwaert terecht voor mogelijke verduistering.

Dell’Anno legde de boeken naar in mei 2010. Nochtans draaide de zaak prima. Claudio & Gaëlle waren erg populair en de tafeltjes waren vrijwel altijd volgeboekt. Bij vragen verwees Claudia naar Xavier Pauwaert, aan wie hij zijn aandelen kort voordien voor een symbolische euro had verkocht. Pauwaert is evenwel geen onbekende naam in de horeca, hij had al een aantal frauduleuze faillissementen achter de rug. In Kortrijk komt Pauwaert woensdag voor de rechter voor de verduistering van vennootschapsgelden. Ondertussen is Pauwaert onvindbaar. Hij zou in Zweden een broodjeszaak uitbaten.

Ook Claudio zelf aangeklaagd.

Maar ook Claudio zelf, ondertussen aan de slag in zijn zaak in Knokke-Heist, staat terecht. De aanklacht luidt dat hij na de overname nog een som geld naar zijn privérekening stortte. Volgens Claudio Dell’Anno gaat dat om een misverstand, werd hij vergoed als ‘consulent’ en werd al het geld teruggestort.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier