FAG is milieuvriendelijkste KMO

Het vleesverwerkend bedrijf FAG Creative Foods uit Oostende is door Unizo uitgeroepen tot milieuvriendelijkste kmo van Vlaanderen.
Redactie KW

Het vleesverwerkend bedrijf FAG Creative Foods uit Oostende is door Unizo uitgeroepen tot milieuvriendelijkste kmo van Vlaanderen. Volgens de middenstandsorganisatie probeert FAG op alle vlakken zo energiezuinig mogelijk te werken. Bij FAG werken 15 mensen. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van pasteien, mousses en terrines.

FAG in Oostende mag zich van Unizo dé ambassadeur KMO voor Kyoto noemen. En dat omwille van zijn inzet voor het milieu. Zo gebruikt het familiebedrijf 100% groene stroom en is de verwarming en de koeling computergestuurd, waardoor je pieken in het verbruik vermijdt.

“Wij proberen ook ons afvalwater te beheersen,” zegt Jos Ghesquière. “We koken zonder water. Daardoor moeten we minder afvalwater in de riolen lozen. We doen ook aan gescheiden afvalverwerking. Dus op elk vlak dragen we zorg voor het milieu.”

FAG is naar eigen zeggen echt begaan met dat milieu, maar een vleesverwerkend bedrijf is natuurlijk ook een energieverslinder. De machines vragen veel energie en er moet constant gekoeld worden. Investeren in milieuvriendelijke maatregelen is ook goed voor de portemonnee.

“Inderdaad, het is mooi meegenomen dat je wat kan uitsparen. Er is nog iets extra, dat elke dag belangrijker wordt. Klanten beginnen te kiezen voor bedrijven die bewust omgaan met milieu, energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier