Facebook brengt broer en zus na 44 jaar bij elkaar

Redactie KW

Janniek Loosveld uit Hooglede wist al heel haar leven dat ze een broer had, maar waar wist ze niet. Beide werden op jonge leeftijd door hun moeder in de steek gelaten. Hij groeide op bij hun vader, zij in een weeshuis. Het was Anniek, de vrouw van Marc, die hen via Facebook herenigde.

Op haar twintigste verliet Janniek het weeshuis. Ze wist van haar grootmoeder dat ze een broer had, maar niks meer. Marc die nu in Beveren-Leie woont wist even veel. “Ik wist dat ik een zus had, maar als jongelingen hadden wij de middelen niet om dat uit te pluizen.” Marc is wegenwerker en getrouwd met Anniek, zij ging op zoek naar de zus van haar broer. “Ik wist alleen de achternaam, dus heb ik heel veel mensen moeten contacteren. Uiteindelijk met succes”, vertelt zij.

Op 23 januari was er de eerste ontmoeting. “Een vreemd gevoel. We zijn naaste bloedverwanten, maar stonden toch als vreemden tegenover elkaar. Samen hebben we veel gemist. Wat weg is, is verloren, maar we zijn vast van plan om zoveel mogelijk goed te maken”, aldus broer en zus.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier