Fabriek Hanekop tijdelijk stilgelegd door teruglopende economische activiteit

Redactie KW

De fabriek van Hanekop – Molens Vanhollebeke, een ijkpunt in de Roeselaarse haven, is momenteel stilgelegd. Het gaat (nog) niet om een definitieve sluiting, maar de directie van Dossche Milling, die de fabriek in 2008 overnam, heeft de activiteiten wel tijdelijk stilgelegd en voorziet op dit moment enkel nog in het onderhoud.

Kristof Dossche van Dossche Milling, de huidige eigenaar, wil voorzichtig zijn in z’n bewoordingen. „De activiteiten zijn niet definitief stopgezet, ze zijn tijdelijk verminderd”, zegt hij. „We hebben de fabriek nu stilgelegd, maar zijn nog bezig met gesprekken in de hoop in 2010 weer te kunnen opstarten.”

Over concrete cijfers van ontslagen kan Kristof Dossche niet precies zijn. „Tot nu toe zijn er quasi geen naakte ontslagen geweest, behalve nu in de productie”, vertelt hij. „Maar dat zijn er minder dan tien.”

De rest van het personeel blijft voorlopig aan de slag en zorgt ervoor dat de fabriek onderhouden blijft. Maar lang kan dit niet blijven duren, misschien dagen of enkele weken, maar niet veel langer? „Neen, inderdaad. Dit kan geen maanden duren”, beseft ook de Kristof Dossche. (FV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 1 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier