Fabricom bereidt ontruiming Lappersfortbos voor

Redactie KW

Als het Lappersfortbos in Brugge morgen niet is ontruimd zoals contractueel is afgesproken tussen het Groene Gordelfront, drie bezetters en boseigenaar GDF Suez-Fabricom, zal het op termijn worden ontruimd. Dat zegt advocaat Sigfried Sergeant van de bezetters en het Groene Gordelfront. De drie bezetters die het contract ondertekenden, zullen worden gedagvaard door de eigenaar. Met uitspraak kan Fabricom daarna het bos laten ontruimen.

In augustus werd een contract ondertekend waarin de bezetters zich akkoord verklaarden om het bos tegen 18 oktober te ontruimen. Ten laatste op 30 november zouden ze het bos in haar oorspronkelijke staat hebben hersteld en definitief verlaten. In ruil ging Fabricom bemiddelen om zonevreemde bossen te laten beschermen. Onlangs maakten een nieuwe groep bezetters bekend het contract een lege doos is en dat ze doorgaan met de bezetting van het Brugse bos dat als een symbooldossier wordt bestempeld.

Het Lappersfortbos in Brugge werd in 2001-2002 voor het eerst bezet. Aan deze bezetting kwam in oktober 2002 een einde. De boseigenaar liet de bezetters door de politie uitdrijven.

(Galbertus)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier