Extremis uit Gijverinkhove en Top-Mouton uit Proven ruilen hun bedrijfslocatie

Redactie KW

Extremis, vooral bekend als ontwerper en bouwer van tuinmeubelen, bundelt al haar locaties die nu verspreid in liggen in Gijverinkhove en Elverdinge naar de gebouwen van het meubelbedrijf Top-Mouton in Proven. Dat bedrijf neemt dan weer zijn intrek in gebouwen die nu gebruikt worden door Extremis in Gijverinkhove.

Dirk Wynants van Extremis: “Wij kampten reeds geruime tijd met een nijpend plaatsgebrek. Het was voorzien dat wij zouden bouwen op de nieuwe industriezone Sappenleen in Poperinge. Maar niemand heeft er zicht op wanneer daar kan gebouwd worden. Volgens Dirk Wynants moest er zonder verwijl gekeken worden naar snel realiseerbare alternatieven om geen slachtoffer te worden van dit succes. Het verwerven van de bedrijfssite Top-Mouton in Proven was een niet te missen opportuniteit die de dringendste nood van het bedrijf nog dit jaar kan invullen. De showroom in Elverdinge verdwijnt, enkel een opslagruimte in Gijverinkhove blijft behouden tot ook deze op de nieuwe site kan ondergebracht worden, hopelijk al volgend jaar.

Top-Mouton naar Gijverinkhove

Ook bij Top-Mouton zit men niet stil. Het bedrijf verhuist zijn activiteiten naar de kleinere behuizing in Gijverinkhove, de bedrijven wisselen dus hun locatie. Nick Top: “De nood om alles zelf te moeten maken is de laatste jaren sterk afgenomen, in tegenstelling tot vroeger is er in de streek nu wel expertise in hoog kwalitatieve productie. Een essentieel deel van de eigen productie blijft, maar door meer beroep te kunnen doen op toeleveringsbedrijven, eventueel ook dichterbij een buitenlandse werf, kan er behoorlijk veel aan efficiëntie gewonnen worden.”

(AHP/FTMD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier