Extra vuilnismanden in Brugge om zwerfvuil aan te pakken

Redactie KW

De handelaars in de uitgaansbuurten van de Brugse binnenstad krijgen extra vuilnismanden om die op drukke momenten op straat te plaatsen.

Het stadsbestuur zal ook extra muur-asbakken uitdelen. De stad wil zo de overlast te lijf gaan die zwerfvuil met zich meebrengt. Er start ook een extra campagne om terrasjesbezoekers, toeristen én feestvierders te vragen hun afval, vooral drankblikken en frietbakjes, niet langer zo maar op straat te gooien.

Eiermarkt en Zand

Philip Pierins (Schepen van stadsreiniging Brugge): “Er zijn affiches voorzien, daarnaast lanceren we ook stadsmanden, waar de handelaars dan een groene IVBO-zak kunnen inpassen, en die kan bij drukke momenten worden buitengezet. Het is dus niet de bedoeling dat ze de hele dag buitenstaan, enkel op drukke momenten.”

Bewoners van de binnenstad vragen al jaren om extra vuilnisbakken in de binnenstad. De extra afvalmanden komen er voor alle horecazaken en eetgelegenheden op de as tussen de Eiermarkt en het Zand. Een verbod om te eten op het openbaar domein, zoals in bijvoorbeeld Rome of Singapore, ziet Brugge niet zitten. Na de zomer volgt een evaluatie.

(BS/MD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier