Extra treinen voor Plopsaland Adinkerke , maar perronverhoging komt er nog niet

Redactie KW

Ondanks de nabijheid van het station van Adinkerke bij Plopsaland komen heel wat pretparkgangers nog steeds met de wagen naar de kustgemeente.

Dat leidt tot overlast op de wegen naar het pretpark toe. Daarom vroeg volksvertegenwoordiger Bercy Sleghers (CD&V) uit Wervik Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille wat de NMBS van plan is om het probleem te verhelpen. Volgens hem zal de NMBS tijdens de zomermaanden dagelijks 2 extra treinen en in het weekend zelfs 3 richting De Panne inleggen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om, in uitzonderlijke weersomstandigheden, dat aantal op te trekken. Naast extra treinen houdt de NMBS de tarieven voor een B-dagtrip richting Plopsaland goedkoop.

Comfort

Maar de geplande perronverhogingen in het station van Adinkerke moeten wel nog niet onmiddellijk verwacht worden. In het meerjareninvesteringsplan van de NMBS heeft de Minister dit pas ingeschreven voor de jaren 2019 en 2020. “Dat betekent dat er nog minstens 6 jaar gewacht moet worden om het comfort van mensen die de trein nemen met buggy’s of rolstoelen richting Plopsaland te kunnen verbeteren”, zegt Bercy Slegers. “Op die manier is het natuurlijk moeilijk om de trein als een volwaardig alternatief voor de wagen te maken.”

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier