Extra studententrein naar West-Vlaanderen op vrijdag en extra capaciteit op zondag

Redactie KW

De NMBS heeft haar dienstregeling die half december 2008 werd ingevoerd, bijgestuurd op basis van opmerkingen van haar klanten, zo heeft de spoorwegmaatschappij maandag meegedeeld.

Vanaf 9 januari rijdt op vrijdagavond een bijkomende stoptrein van Gent (18.04 uur) naar De Panne om de toeloop van studenten op te vangen. Op zondagavond worden op de laatste treinen van De Panne naar Gent extra zitplaatsen aangeboden.

In Brussel-Congres stoppen drie treinen per uur (de lokale verbinding Antwerpen-Brussel, de interregioverbinding Quévy-Brussel-luchthaven en de IR Antwerpen-Brussel-Aat-Geraardsbergen/Doornik).

Voorts werden gerichte aanpassingen doorgevoerd op zeven andere verbindingen. De P-trein Essen-Antwerpen van 16.08 uur vertrekt bijvoorbeeld 11 minuten later op vraag van de schoolgemeenschap uit Essen.

Al enkele jaren maakt de NMBS bij het invoeren van de nieuwe dienstregeling in december een evaluatie nadat de aanpassingen zijn doorgevoerd. De opmerkingen van klanten en van de eigen medewerkers op het terrein worden “nauwgezet” geanalyseerd, zo staat in de mededeling. “Wanneer blijkt dat een bijsturing mogelijk en gerechtvaardigd is, wordt die ook uitgevoerd.”

Tot nu toe ontving de klantendienst van de NMBS ruim 300 opmerkingen over de dienstregeling van december 2008, een beperkt aantal in vergelijking met een jaar geleden. Met de huidige aanpassingen biedt de spoorwegmaatschappij naar eigen zeggen een oplossing voor 75 procent van de opmerkingen.

De aanpassingen die in december 2008 werden ingevoerd, waren luidens de mededeling een verbetering voor ruim 36.000 treinreizigers. Voor bijna 5.000 klanten waren de effecten negatief, op een totaal van 375.000 dagelijkse reizigers. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier