Extra politiemensen voor aanpak transitillegalen in Oostende

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom doet enkele concrete toezeggingen om extra politiemensen in te schakelen voor de acties tegen transitillegalen in Oostende.

Turtelboom engageert zich om de federale reserve, het CIK, prioritair voor de acties in te schakelen. Voor grootschalige operaties kan Oostende op het CIK een beroep doen, maar ook voor kleinschalige operaties zijn twee manschappen en een aanhoudingswagen beschikbaar. Ook de Scheepvaartpolitie zal bijspringen, maar met de huidige capaciteit.

De Spoorwegpolitie levert vanaf 15 september één interventieploeg voor het Oostendse station in de ochtend- en avondspits. Tussen 19 en 25 september zal 24 uur op 24 een interventieploeg in Oostende aanwezig zijn. Ook de nachtploeg van Gent kan worden ingeschakeld voor geplande operaties.

Volgens Oostends Open VLD-kopman Bart Tommelein komen de toezeggingen er op uitdrukkelijk verzoek van de Oostendse liberalen. ‘Als enige federale minister neemt Annemie Turtelboom effectief maatregelen om de transitillegalenproblematiek in Oostende aan te pakken. Hopelijk gaan ook de andere bevoegde ministers tot de actie over.’

Extra politiemensen voor aanpak transitillegalen in Oostende

Bekijk hier de reportage

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier