Extra personeel tegen hoge werkdruk bij Brugse afvalintercommunale

Redactie KW

De Brugse afvalintercommunale IVBO gaat nog voor het einde van de maand vijf extra personeelsleden aanwerven om de werkdruk bij de laders en chauffeurs te verminderen. Het personeel legde vorige week het werk neer, waarna de onderhandelingen hebben geleid tot aanpassingen en extra aanwervingen uit de werfreserve. In februari komt er een evaluatie.

“Toen de staking uitbrak, zijn onmiddellijk onderhandelingen gestart”, zegt Dany Pintelon van de socialistische overheidsbond ACOD. “De chauffeurs zijn toen samengeroepen om oplossingen uit te werken voor de te lange routes. Sinds nieuwjaar was er een nieuwe werkverdeling, maar die is nu opnieuw aangepast.

De vijf aanwervingen moeten voldoende zijn om de werkdruk bij de inzameling van PMD en papier te verlagen. Bij de inzameling van restafval was er geen probleem.” In februari komt er een evaluatie van de gewijzigde werkverdeling. Intussen wordt ook een oplossing gezocht voor enkele minder prangende problemen.

Bij IVBO werkt nu een 125-tal laders en chauffeurs. De intercommunale verzamelt en verwerkt het afval van negen gemeenten in de regio Brugge.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier