Extra ondersteuning voor kustpolitiezones

Redactie KW

De zeven politiezones aan de kust hoeven in de zomermaanden geen manschappen leveren aan andere zones. Ze krijgen integendeel extra ondersteuning van het federale niveau. Dat meldde ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom tijdens een bezoek aan de politiezone Middelkerke.

Turtelboom bracht vrijdag een bezoek aan de politiezone Middelkerke in het gezelschap van senator Bart Tommelein uit Oostende. Ze werd rondgeleid in het politiegebouw door burgemeester Michel Landuyt en korpschef Joos Duchi en was verrast van onder meer het goed uitgeruste crisiscentrum.

De minister kwam met goed nieuws voor de politiezones aan de kust. ‘Om de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen tijdens de zomermaanden, worden de zeven kustpolitiezones vrijgesteld van het leveren van de zogenaamde ‘hycap’ of gehypothekeerde capaciteit aan andere zones’, aldus Turtelboom.

‘Er komt bovendien extra ondersteuning van het federale niveau. Een helikopter van de federale politie zal in de zomer permanent ter beschikking staan van de kustzones en er zal ook federale politie te paard ingezet worden.’

Burgemeester Michel Landuyt van zijn kant kondigde aan dat de Middelkerkse politie deze zomer geregeld met mountainbikes langs de zeedijk te zien zal zijn. In de zomer is er een bevolkingstoename aan de kust van een miljoen mensen. Middelkerke bijvoorbeeld groeit in juli en augustus van 19.000 tot zo’n 150.000 inwoners.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier