Extern bureau licht stadspersoneel grondig door

Redactie KW

Het stadsbestuur gaf aan het gespecialiseerde bureau Ernst & Young de opdracht om vanaf halfweg april het stadspersoneel en alle stadsdiensten grondig door te lichten. Eind dit jaar volgt dan een definitief rapport waarop het schepencollege zich baseert om bepaalde ingrepen door te voeren.

Schepen Rik Pattyn (CD&V) benadrukt op de gemeenteraad van dinsdag 14 april 2009 dat de geplande doorlichting van de diensten niets te maken heeft met besparingen en saneringen. Wel wil het schepencollege in het vooruitzicht van de komende begrotingen en/of rekeningen wel de kosten of uitgaven op personeel en werkingskosten beheersen.

“Het is zeker niet de bedoeling dat wij op basis van het eindrapport van Ernst & Young zullen besparen op het stadspersoneel. Wij willen wel dat alle diensten optimaal functioneren en dat zij de bewoners een perfecte service bieden. Het gaat over het verbeteren van het (stads)management. Daarom laten wij de hele organisatie doorlichten. Ernst & Young is overigens een gekend bureau dat op dat vlak uitstekende geloofsbrieven kan voorleggen.” (DJW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 17 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier