Expoparking niet toegangkelijk zonder parkeerkaart op zaterdag 24 januari

Redactie KW

Zaterdag 24 januari belooft een bijzonder drukke dag te worden op Schiervelde : naast het land- en tuinbouwsalon in de Expohallen, speelt Knack Randstad de volleybaltopper tegen Maaseik en ontvangt KSV Roeselare in het Schierveldestadion Charleroi. De Riho-politie werkte een parkeer- en verkeerregeling uit voor de site Schiervelde.

Volgens de Riho-politie kunnen zich op zaterdag 24 januari op de site Schiervelde en in aanpalende straten parkeer- en verkeersproblemen voordoen naar aanleiding van drie grote manifestaties. Het Land- en Tuibouwsalon is op zaterdagavond tot 19 uur open, Knack Randstad volleybalt om 20.30 tegen Maaseik en de voetbalwedstrijd KSV Roeselare-Charleroi begint om 20 uur.

Voetbal en volleybal

„Toeschouwers voor het voetbal en volleybal, die niet over een parkeerkaart beschikken, worden gevraagd om de parking Expo Roeselare aan de Diksmuidsesteenweg niet op te rijden”, zegt politiecommissaris Martin Courtens. „We vragen dat men de wagen op de parking van de Reo Veiling plaatst of in het omliggende, met uitzondering van de wijk Schiervelde, want die wordt weer in het kader van de voetbalwet afgesloten.”

Wie wel beschikt over een geldige parkeerkaart moet rekening gehouden met volgende regeling : volleybal (parkeren op parking 5, achterkant Expo, eerste parking rechts) en voetbal (parkeren op parking aan oefenvelden en aan jeugdsportcomplex). „Deze parkings zijn te bereiken via de rotonde op de parking naar links. Het bestaande eenrichtingsverkeer wordt niet voorzien omdat de doorgang aan de ingang van de Expo voor alle verkeer is afgesloten.” Voor medewerkers en spelers staat parking 1 van de Expo Roeselare ter beschikking”, duidt Martin Courtens. „De parking richting Schierveldestraat is voorbehouden voor de bezoekers van het voetbal. Er is evenmin een doorgang voor fietsers en voetgangers.” De lokale politie Riho en eigen medewerkers staan in voor de begeleiding. „We kunnen iedereen aanraden op tijd te komen.” (LVA)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier