“Experimenten topchefs gevaarlijk voor gezondheid klanten”

Redactie KW

“Sterrenchefs zetten de gezondheid van hun klanten op het spel.” Met deze uitspraak bond een Gents professor deze week de kat de bel aan. Topchefs experimenteren er dezer dagen op los, maar hoe zit dat met de controle op de producten die ze in hun culinaire creaties gebruiken?

Op The Flemisch Primitives in Oostende showden Europese koks, begin deze week, hun kunnen. Daar viel op dat de keukenpieten wel erg graag hun ingrediënten uit de ‘ongerepte’ natuur halen. Zo serveerde topkok Sergio Herman algen als voorgerecht en durft Brugs chocolatier Dominique Persoone al eens verdovende middelen in zijn pralines verwerken. Is dit allemaal wel even veilig en gezond? Professor Frank Devlieghere van het onderzoekcentrum Food2know dat ijvert naar veilig voedsel, stelt zich ernstig vragen.

Al erkent de Professor dat het soms om experimenten gaat, die exclusief verbonden zijn aan de culinaire beurs in Oostende, toch pleit hij ervoor om dezelfde regelgeving die geldt voor de voedingsindustrie ook toe te passen op de sterrenchefs.

(MF/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier