Ex-Zilverbergnaren vormen muzikaal duo Rosbos en halen playlist van Radio 2

Redactie KW

Rosbos, zo heet het nieuwe muzikale project van Brecht Corty en Bjorn Vanhaecke. Deze twee dertigers deelden ooit de schoolbanken op de Zilverberg en beginnen nu stilaan door te breken met hun Nederlandstalige nummers.

„We vormen een perfecte tandem”, bevestigt Bjorn. „Brecht schrijft de teksten, terwijl ik de muziek maak. Voor optredens gaan we op zoek naar professionele muzikanten om ons te begeleiden.” Rosbos bestaat nu ongeveer een jaar. Bjorn en Brecht omschrijven het als Nederlandstalige pop, met invloeden van andere genres. „We willen vooral liedjes maken die makkelijk blijven hangen.”

Nieuwe single

Dat het grote publiek hun songs kan smaken, bleek de afgelopen weken. „Twee weken geleden kregen we een telefoontje van Peter Hermans van Radio 2. Hij vroeg of we om 16 uur in Brugge konden staan voor een liveoptreden voor het programma Avondpost, om de zieke Ronny Mosuse te vervangen.” En vorige donderdag stonden Brecht en Bjorn zelfs weer even op Roeselaarse bodem. Bij de schaatspiste op de Grote Markt lieten ze hun single ‘Noorden’ los op het publiek tijdens een rechtstreekse uitzending van Avondpost. „Binnenkort komt deze single uit en in het voorjaar van 2009 volgt onze eerste cd. Het is allemaal in een stroomversnelling terechtgekomen door Radio 2. Wij hopen dat we ook op de andere zenders zullen worden gedraaid. Als muzikant ben je sterk afhankelijk van de media. Ze maken of kraken je.” (Tine Terryn)

www.rosbos.be

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 26 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier