Ex-wijkagent van Krottegem riskeert 18 maanden cel voor verscheidene aanklachten

Redactie KW

De politieman, die intussen al vier jaar is geschorst en werd vervangen, wordt onder andere beschuldigd van valsheid in geschrifte, hij riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden en kan 10 jaar uit zijn beroep ontzet worden.

De beschuldigingen tegenover Filip V. zijn niet min. Valsheid in geschrifte, poging tot oplichting, misbruik van vertrouwen, valse adreswijziging en het ambtshalve uitschrijven van mensen die toch in zijn wijk bleken te wonen. De ex-wijkagent van Krottegem, een volkswijk aan de achterkant van het station, is intussen al meer dan vier jaar geschorst en riskeert dat hij tien jaar lang zijn beroep niet mag uitoefenen. Zijn advocaat trok alle registers open en verwees onder meer naar de aannemer die in de buurt van Krottegem de plak zwaait en met de agent zou afgerekend hebben.

“24.000 euro verloren aan de ex-wijkagent”

Ook een 79-jarige dame stelde zich burgerlijke partij. Volgens haar advocaat had ze in totaal 24.000 euro verloren aan de geschorste agent. Volgens de burgerlijke partij leende ze de agent 12.000 euro en plaatste hij die op de rekening van zijn kinderen De vrouw zou hem daarna nog eens 12.000 euro geschonken hebben. De agent ondertekende ook geen document waaruit moest blijken dat hij het geld kreeg, volgens zijn advocaat ging het over een schenking aan de kinderen.

De verdediging betwist alle beschuldigingen en vraagt de vrijspraak. Vonnis op 17 december.

(WD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier