Ex-undercoveragent Kris Daels met dood bedreigd

Redactie KW

Ex-undercoveragent Kris Daels uit Aalbeke, die onlangs het boek ‘Alpha 20 – undercoveragent bij de federale politie’ heeft uitgegeven, wordt met de dood bedreigd. Hij is daarvan op de hoogte gebracht door het federaal parket. De federale procureur neemt de bedreigingen ernstig.

“Ik ben zelf niet echt onder de indruk van de bedreigingen”, zegt Kris Daels. “Ik sluit zelfs niet uit dat de bedreigingen zijn opgezet vanuit politionele of misschien zelfs justitiële middens. Het is immers zo dat ik in mijn boek aan de kaak heb gesteld hoe hoger geplaatsten bij de federale gerechtelijke politie en bij justitie, ondergeschikten monddood proberen te maken wanneer deze interne wantoestanden of zware fouten van hun hiërarchisch oversten durven aan te kaarten.”

Op de vraag van Daels om een onderhoud te hebben met de behandelende magistraat en om het dossier in te kunnen kijken, werd door het federaal parket niet ingegaan. “In een brief die ik van de federale procureur mocht ontvangen, heeft deze mij laten weten dat hij de bron en de inhoud van de informatie niet kon vrijgeven. Heel erg cynisch vind ik dat. Blijkbaar primeert het brongeheim boven mijn veiligheid”, zegt Daels.

Als parlementair medewerker van Jean-Marie Dedecker bij Lijst Dedecker heeft Kris Daels het afgelopen jaar een aantal stinkende potjes bij de federale politie opengebroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier