EX-RZ volgt Red Zebra op

© BENNY PROOT
Redactie KW

Peter Slabbinck kondigde dit jaar aan dat Red Zebra ophield te bestaan, maar hij blijft de nummers van Red Zebra brengen met zijn nieuwe groep EX-RZ.

“Eerder dit jaar kondigde ik aan dat Red Zebra ophield te bestaan”, legt Slabbinck uit. “Ik sloot namelijk een deal met ex-gitarist Geert Maertens dat de naam alleen nog mag gebruikt worden als we beiden op het podium staan. Omdat de kans daarop nul, komma nul is, gevolgd door nog veel meer nullen – om het op zijn Contadors te zeggen -, betekende deze deal meteen het einde van Red Zebra.”

Maar Slabbinck bleef niet bij de pakken zitten. “Ik heb de voorbije maanden alles eens goed laten bezinken om na te gaan wat de muziek van Red Zebra voor mij nog betekende. Veel zo blijkt. Daarom heb ik besloten om verder de nummers van Red Zebra te brengen en wel onder de naam EX-RZ, wat uiteraard staat voor Ex-Red Zebra. Bovendien waren alle leden van de laatste bezetting van Red Zebra vragende partij om verder te doen. Met Berre, Stef, Jorn en Jean-Marc heb ik een fantastische groep rond mij.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier