Ex-lief sticht brand in woning in Middelkerke

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag was er een woningbrand in een woning in de Leopoldlaan in Middelkerke. De vuurhaard werd aangestoken door een ex-lief van de bewoonster.

Gelukkig werd de vrouw wakker door een luide knal en kon zij tijdig haar brandende woning verlaten en snel de brandweer verwittigen. Al bij al bleef de schade beperkt.

De bewonster belde een ander ex-lief op, die meteen ter plaatse kwam en de brandstichter in de buurt van de woning zag stappen met een bidon benzine in de hand. Hij had de benzine gebruikt om de brand te versnellen. Het ene ex-lief gaf zijn rivaal en brandsticher enkele rake klappen.

Het gevolg is dat de dader met enkele zware breuken naar de spoedgevallen van een Oostends ziekenhuis moest gevoerd worden. Hij is niet in levensgevaar en kon zelfs verhoord worden. Het gaat om een 50-jarige man uit Oostende. Het parket vordert zijn aanhouding, van zodra hij het ziekenhuis mag verlaten.

Hij zal zich wegens brandstichting bij nacht in een bewoond huis moeten verantwoorden voor de Brugse correctionele rechtbank. (SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier