Ex-Kortrijkzaan Jo Maes wil KVK kopen

De supporters van KV Kortrijk verloren na de overname van de club door Vincent Tan snel hun scepticisme, maar ondertussen is het ongenoegen over Tans verdiensten bij KVK weer aan het toenemen. © Foto Bart
Redactie KW

Bijna een jaar nadat Maleisiër Vincent Tan de aandelen van KV Kortrijk van Vincent De Gryse kocht, wil Jo Maes de club opnieuw een meer West-Vlaamse touch geven. Hij is bereid minstens 5 miljoen neer te tellen voor de overname van de club.

Dinsdag 1 maart is er een vergadering waarop Jo Maes (73) aan de supporters van KV Kortrijk zijn plannen duidelijk wil maken. “Ja, ik wil eigenaar van KV Kortrijk worden”, bevestigt Johan Maes. “Waarom ? Uit liefde voor de club en door de recente gebeurtenissen in de club. Er gebeuren eigenaardige transfers. Dat men een dure spits aantrekt en die meteen aan de zusterclub verhuurt, dat vind ik erover. En dat terwijl het met de eigen club verre van super gaat.”

“Geld is geen probleem”

Vincent Tan telde tien maanden geleden 5 miljoen euro neer voor de aandelen van Vincent De Gryse. “Ik wil datzelfde bedrag betalen om die aandelen over te nemen. Desnoods kost het zelfs nog wat meer. Maar ik ga door tot hij verkoopt.”

Volgens Maes is de overname louter een kwestie van geld. “En geld is geen probleem, ik kan mij dat permitteren.” (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier