Ex-directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk Jo Denaux overleden

Redactie KW

Woensdag om 17 uur is in de palliatieve zorg Ten Oever in Kortrijk Jo Denaux overleden, de ex-directeur van het Festival van Vlaanderen Kortrijk.

Jo Denaux werd in Kortrijk geboren op 1 december 1952. Hij woonde aan de Flandrinastraat 11 in Marke en was ex-gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen in Kortrijk.

Het Kortrijkse luik van het Festival van Vlaanderen kreeg het echter bijzonder moeilijk. In 2006 kregen zowel Jo Denaux als de enige voltijdse medewerker hun ontslag. Het failliet voor het Kortrijkse luik was immers onafwendbaar. Er volgde nog één uitdoofseizoen en er waren weinig schulden. Jo Denaux kampte toen al met gezondheidsproblemen.

Goeie bariton

Jo Denaux is de zoon van wijlen voorzitter Maurits Denaux. Hij groeide op in een zeer muzikale omgeving. Vader Maurits, die in 1992 overleed, stond aan de wieg van het Festival en was lange tijd voorzitter. Hij was tevens dirigent van het gemengd koor Singhet Ende Weset Vroo.

Moeder Ann Kemp was toen een verdienstelijke pianiste, die ooit de eerste prijs won aan het Brusselse muziekconservatorium. In zijn jongere jaren zong Jo mee in het koor van vader. Onder impuls van vader werd Jo tewerkgesteld bij het Festival van Vlaanderen Kortrijk in 1983. Hij beschikte zelf over een uitstekende baritonstem en trad soms op met een repertoire van liederen van Herman Van Veen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwekerk op woensdag 12 november om 10.30 uur. (DEL)

Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier