Ex-collega’s vinden revolutionair bierkaartje uit

Redactie KW

Dieter Valentin uit Ieper heeft samen met Lembekenaar Gabriël Bauwens een nieuw soort bierviltje uitgevonden. Het idee ontstond een paar jaar geleden, vandaag staat hun ‘Valet’ klaar om de markt te veroveren. Dieter en Gabriël namen een patent op hun uitvinding.

In de zomer van 2008 zat ik op een terras iets te drinken en te genieten van de zon”, zegt Gabriël (60). „Maar ik stoorde mij aan het feit dat de zonnestralen mijn biertje vlug flauw en lauw maakten. Dus dacht ik na hoe ik een afschermmiddel voor consumpties kon maken, maar niemand sprong mee op de kar. Tot ik Dieter – toen een collega van me in de ING-bank van Sint-Niklaas – kon overtuigen.”

“Vraag bestaat”

„Wij hebben honderd mensen ondervraagd, zowel jong als oud, en tachtig van hen gaven toe dat ze wel nood hadden aan een dergelijk product. De bedoeling was om Valet ongeveer dezelfde afmetingen en kostprijs te geven als een normaal bierkaartje. Bovendien moest het kunnen openplooien in een simpele beweging en uit één stuk bestaan. We gingen brainstormen en knutselen, en dat gebeurde vanzelfsprekend met veel vallen en opstaan”, vertelt Dieter.

(mv)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier