Ex-cipier doet boekje open over Brugse gevangenis

21/10/10 om 00:07 - Bijgewerkt om 00:07

Bron: Kw

In Brugge gingen cipiers van de week in staking. En de politie die hen moest vervangen, dreigde ook met acties. De agenten zijn het beu dat ze te pas en te onpas naar de gevangenis moeten. Luc Dewaele begrijpt de reactie van de agenten. "Ook voor hen is het gevangenismilieu een bizarre wereld en sommige agenten opereren er als een olifant in een porseleinwinkel. Heel veel gevangenen hebben sowieso al een afkeer van de politie..." schrijft Luc Dewaele in zijn pas verschenen boek over het leven zoals het is in de gevangenis. Hij was acht jaar cipier en moest om gezondheidsredenen onverwacht op pensioen.

Luc Dewaele (54) uit Eggewaartskapelle was 39 toen hij besliste om zijn beroepsleven een totaal andere wending te geven. "Ik was streekjournalist, onder meer voor Het Wekelijks Nieuws en volgde geregeld assisenzaken. Het intrigeerde mij altijd om te weten wat er nadien gebeurde met de veroordeelden, hoe zij hun schuld verwerkten. Een tv-programma - het was de reeks Ommekaar - waarin een cipier over zijn job vertelde, gaf ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!