Ex-bankdirecteur uit Oudenburg blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft dinsdag de aanhouding van een ex-bankdirecteur van een filiaal van BNP Paribas-Fortis in Oudenburg met een maand verlengd. Zijn kompaan Michel D. zit ook nog altijd in de cel. Het duo zou in totaal tot 3 miljoen euro achterover gedrukt hebben.

Yves B. zou als bankdirecteur bij BNP Paribas-Fortis enkele vermogende klanten opgelicht hebben. Hij beloofde beleggingen met woekerwinsten. Een groot deel van het afgetroggelde geld ging op in risicobeleggingen. Bovendien zou Michel D. de bankdirecteur gechanteerd hebben met zijn liederlijke levenswandel. Een deel van het geld werd door Yves B. dus mogelijk gebruikt om zijn chanterende kompaan te betalen.

“Hij deed gewoon zijn werk”

Volgens Philippe Boutens en Jos Van der Perre, de advocaten van B., zijn de verhalen over de levenswandel van hun cliënt overroepen. “Die man deed gewoon zijn werk als kantoorhouder”, aldus meester Van der Perre. Op strafrechtelijk gebied valt B. volgens de verdediging weinig te verwijten.

De raadkamer besliste Yves B. in het belang van het onderzoek een maand langer in de cel te houden. De advocaten van de bankdirecteur zullen opnieuw beroep aantekenen tegen die beslissing. Binnen twee weken beslist de KI in Gent over de verdere aanhouding van de verdachte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier