Ex-bankdirecteur uit Oudenburg aangehouden op verdenking van gesjoemel met miljoenen

Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft dinsdag de ex-directeur van een filiaal van BNP Paribas-Fortis in Oudenburg aangehouden op verdenking van financieel gesjoemel.

In zijn functie als bankdirecteur zou de verdachte Yves B. woekerwinsten beloofd hebben op bepaalde beleggingen. Hij zou echter zelf met het geld van beleggers en spaarders aan de haal zijn gegaan. Het is niet duidelijk hoeveel gedupeerden er zijn. Sinds een aantal maanden is de man niet meer actief als bankdirecteur.

Bordelen

Volgens Het Laatste Nieuws maakte de man samen met kompaan Michel D., ook een klant bij de bank, meer dan 3 miljoen euro buit bij een rijke buitenlandse belegger. Een deel van dat geld verbrasten ze volgens de krant in bordelen, maar dat ontkracht de woordvoerder van de woordvoerster van BNP Paribas Fortis in een reactie aan onze krant. Volgens haar is er daar geen sprake van in het onderzoek.

Het parket bevestigt de aanhouding van de verdachte, maar zal op vraag van de onderzoeksrechter niet verder over de zaak communiceren. De ex-bankdirecteur zal vrijdag voor de Brugse raadkamer moeten verschijnen. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding.

(Belga/FV)

Ex-bankdirecteur uit Oudenburg aangehouden op verdenking van gesjoemel met miljoenen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier