Ex-bankdirecteur en kompaan blijven in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van een ex-bankdirecteur van een filiaal van BNP Paribas Fortis in Oudenburg met een maand verlengd.

Ook zijn kompaan Michel D. blijft aangehouden. Het duo zou in totaal tot drie miljoen euro achterover gedrukt hebben. Yves B. zou als bankdirecteur bij BNP Paribas Fortis enkele vermogende klanten opgelicht hebben. Hij beloofde beleggingen met woekerwinsten. Een groot deel van het afgetroggelde geld ging op in risicobeleggingen. Na enkele klachten verloor de bankdirecteur in maart zijn werk.

Er zit in dit dossier nog een tweede man in de cel. Michel D. zou de bankdirecteur met zijn liederlijke levenswandel gechanteerd hebben. Een deel van het geld werd door Yves B. dus gebruikt om zijn chanterende kompaan te betalen.

De raadkamer besliste om het duo in het belang van het onderzoek een maand langer in de cel te houden. Het is nog niet duidelijk of hun advocaten beroep aantekenen tegen die beslissing. In dat geval zou de KI in Gent binnen twee weken de zaak behandelen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier