Evy Gruyaert uit Meulebeke ruilt Eén voor Vier

Redactie KW

Evy Gruyaert maakt de overstap van de openbare omroep naar VIER. Evy presenteert dit najaar tijdens het weekend op VIER de nieuwe live show ‘De val van 1 miljoen’.

“We hebben lang gezocht naar het juiste schermgezicht dat VIER de komende seizoenen mee richting kan geven. Van Evy krijg je meteen een goed gevoel: haar warme en vrouwelijke persoonlijkheid past in het gevoel waar we met onze zender naartoe willen “, zegt programmadirecteur Liesbet Vrieleman van VIER.

Jean Philip De Tender, netmanager Eén: “Al van de eerste dag dat Evy bij de televisie begon, heb ik met haar samengewerkt. Ik hou goede herinneringen over aan die samenwerking, die altijd fijn en professioneel verliep. Als omroepster, reporter en presentatrice heeft ze hier bij Eén het televisievak geleerd en bewezen dat ze van vele markten thuis is. We zullen haar missen, maar ik begrijp dat ze deze kans wil grijpen.”

Dankbaar

“Ik heb heel veel aan de VRT te danken, en ik zal daar dan ook eeuwig erkentelijk voor zijn”, zegt Evy Gruyaert. “Maar ik was toe aan een nieuwe stap, en de vraag van VIER kwam dan ook op het perfecte moment.”

Evy Gruyaert (33) is van opleiding vertaler tolk, maar ze trok als 21-jarige haar stoute schoenen aan, en in 2001 nam ze vanuit haar woonplaats Meulebeke deel aan een DJ-wedstrijd bij het toenmalige Radio Donna. Tot haar eigen grote verbazing won ze die wedstrijd, en mocht ze meteen aan de slag. Diezelfde zomer werd ze ook in de ether gegooid als omroepster van één.

(BS)