Everzwijnen woelen tuin om

Redactie KW

Patrick Cannie en Nicole Andries uit Zillebeke krijgen al een tijdje nachtelijk bezoek. Een groepje everzwijnen komt er nu al enkele nachten op rijd hun tuin omwoelen. Jagers bevestigen dat het om everzwijnen gaat en zouden de dieren het liefst afmaken. Want ze kunnen voor heel wat schade zorgen. Maar dat mag niet zo maar. Ze moeten hiervoor toestemming krijgen van de overheid.

Vermoedelijk kwamen de dieren 4 keer langs. Patrick Cannie haalde enkele jagers erbij en zij zijn ervan overtuigd dat het om everzwijnen gaat. De kans is klein dat de dieren nog eens op bezoek komen in deze tuin. Ze hebben al het lekkers, zoals wormen en wortels, al opgegeten. Maar allicht gaan de dieren straks het maisveld te lijf, als de kolven rijp zijn.

Daarbij komt nog dat ze ook het klein wild doden. En dus willen de jagers de dieren afmaken. Probleem is dat de everzwijnen zich alleen maar ‘s nachts laten zien en dat jagers ‘s nachts mogen jagen. Tenzij ze een uitdrukkelijke vergunning hebben van het Agentschap Natuur en Bos. Voorlopig hebben ze dat nog niet.

(nd/jv)

Meer in het Focus-WTV-nieuws vanaf 18u00, en stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier