Even herrie op gemeenteraad Koksijde over tijdelijke inplanting supermarkt aan Marktplein

Redactie KW

Bij de mondelinge vragen tijdens de gemeenteraad van Koksijde had Elwin Van Herck een aantal vragen omtrent de bouwintenties van Carrefour.

Carrefour wil de supermarkt aan de Robert Vandammestraat in Koksijde verbouwen. “Is er al nagedacht over andere alternatieven voor een tijdelijke inplanting ?” vroeg Elwin Van Herck. Burgemeester Marc Vanden Bussche antwoordde dat de directie van Carrefour contact zocht met het schepencollege in verband met noodzakelijke ingrepen en het opsmukken van het bestaande pand aan de Robert Vandammestraat. “Als ze geen alternatief vinden voor een tijdelijke winkel moeten ze 100 werknemers op straat zetten. De werken voor de vernieuwbouw zouden ongeveer 10 maanden duren. Ze stelden de ruimte voor aan het Marktplein, omdat er ruimte is voor parking en het politiehuis er nog niet onmiddellijk komt.”

Schepen Dirk Dawyndt voegde er nog aan toe dat er tot op vandaag nog geen aanvraag binnen is. “Zij blijven vragende partij en willen investeren in een bestaande vestiging. Een nieuwe investering zorgt voor meer klanten en misschien meer werk in Koksijde. De tijdelijke winkel zou bestaan uit wegneembaar materiaal. We hebben ook aangedrongen om de rust van de bewoners van de Ter Duinenlaan te waarborgen en de leveringen zo laat mogelijk te laten gebeuren.”

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijk Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier