Evacuatie na gaslek in de Beselarestraat in Geluwe

Redactie KW

Door een gaslek tijdens wegen- en rioleringswerken moest een deel van de Beselarestraat in het centrum donderdagmorgen worden ontruimd. Na zowat anderhalf uur was alle gevaar geweken.

Er werd in de buurt opvang voorzien in de sporthal Ter Linde en de buitenschoolse kinderopvang Sloeber. Niemand werd gewond. Eandis kwam voor de herstelling van de middendrukleiding ter plaatse met diverse ploegen.

Kinderopvang ontruimd

Om de schoolomgevingen verkeersveiliger te maken, zijn momenteel in de Kloosterstraat wegen- en rioleringswerken aan de gang. De nutsmaatschappijen zijn er bezig in de Beselarestraat. Daar ontstond donderdagmorgen omstreeks 8 uur het gaslek, vlak naast krantenwinkel De Courant.

Wat verderop in de Beselarestraat bevinden zich naast mekaar kinderopvang De Bengeltjes en de mini-creche Knorretje. Uitgebaat door dezelfde familie. De zowat 25 kinderen werden in een brandweerwagen en een politiecombi naar Ter Linde gebracht. Voor de kinderen was die rit uiteraard een belevenis en avontuur. Uiteindelijk liep alles goed af en was de situatie vrij snel onder controle. Een deel van de Beselarestraat werd door de politie afgesloten.

(AD-EDB-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier